gosh!Stora saker på gång, den här 6-åringen har idag anmälts till skolan. För inte alls så länge sen så såg hon ut så här.    
01.02.2012 kl. 11:37

senaste nytt

Vem behöver bloggar då man har dagis. 4-åringen har idag berättat det senaste från sin källa

– visste du att Peppe och Vidar är tillbaka i Finland?

– hade dom haft en bra resa?

– Jag förstår inte vad Vidar säger. Men han är hemskt brun.

   
01.02.2012 kl. 09:59

inget piggar upp som ett lätt möbelskuff

Nytt hem, nya ommöbleringsmöjligheter. Efter 11 dagar är jag redan redo för lite möbelskuff* och Papi grimaserar illa.


* en hel Boknäshylla


    
31.01.2012 kl. 10:10

veckans skuggprojekt; Mr Bean

Skuggbilderna ska få en fortsättning. Söndagens valvaka ska kryddas med en Mr Bean-historia spelad av skuggfigurer (den här gången ska det finnas en historia också, det var lite klent förra gången). Så här långt finns:Mr Bean och hans nalle,hans arga granne Mr Grumpy,hans trevliga granne Mrs Bell (som Mr Grumpy är lite kär i)och hans bil.

Mer på kommande under veckan.


        
30.01.2012 kl. 22:40

det är enorm skillnadDet känns bra att den här hjorten hoppade vild omkring i finsk snö ännu för en vecka sen. Idag var den pasta bolognese med vitlök och rött på Rödbergsgatan. Vi är bortskämda med personlig köttleverantör.


    
30.01.2012 kl. 22:31

lälläslää

Samma typ som vrålar så väggarna knakar och gnäller så öronen spricker, hon har sin egen version av jag-är-bättre-än-du:

– jag har en turbosnippa som kan kisi 100 km/h

Slå den om ni kan.    
30.01.2012 kl. 21:18

mamma har flyttat ut

4-åringen retar gallfeber på oss alla med sitt skrikande, gnyende och gnällande. Så till den grad att jag måste räkna till 10 flera gånger idag för att inte splockedera. Vi har provat allt. Mer uppmärksamhet, mindre uppmärksamhet, mjukt, hårt, ignorans, kärlek you name it. Sen tog jag till ett av de fulaste korten, jag sade att jag inte är mamma mer idag. Mamma tog liksom slut och bara flyttade ut. Kvar finns bara Pia. Sen skämdes jag mycket.

Hör och häpna – ungen blev tyst. Sen kvittrade hon på om allt möjligt och sen bad hon Pia om hjälp med att klippa. Pia. Med normal röst. Jag trodde inte hon hade normal röst kvar.

Från skit mamma till okej Pia på under 3 sekunder. Go figure.  
30.01.2012 kl. 21:15

skuggbilder

    
29.01.2012 kl. 22:42

bakom skridandet ligger lidandetHögsäsong för skrinning och jag kan inte riktigt bestämma mej om jag gillar eller inte. Det är ett sånt släpande, knytande och trixande med hjälmar och hela faderullan. Sen väl då alla står på sina skrinnisar så är det fint, speciellt idag då solen sken. Men sen ska man trixa, knyta och släpa in reverse igen. Så länge kidsen gillar så säger vi att det är okej.


    
29.01.2012 kl. 22:41

samarbetsförhandlingarDet här är resultatet av firmans samarbetsförhandlingar förra veckan. Stickan, fd office-häst, är numer flyttad till nya uppgifter på barnavdelningen. Han är inte munter. Och i äkta reklambyråanda försöker jag "savusta" ut kaninen Ludvig (det är inte han på bilden, han vägrar låta sej fotograferas) eftersom han bara suras och inte låter mej vinna stirra-leken. Jag hänger numer med den här possen, idkar orättvist chefsskap och låter mej charmas av snygga killar. För att det är så mycket roligare.


     
29.01.2012 kl. 22:36

Ny vinblogg

Alla måste läsa Lindas nya vinblogg!

    
27.01.2012 kl. 12:40

chakachaka


Good morning Redhills!
Nu kör vi positiv energi. Jag har Maggie-look, flyttlådorna flyttar ut idag, jag har femtioelva idéer för mina hemsidor, barnen har dansat likt Lilla onsdag mitt i frukosten, jag har äääntligen skurat roskisskåpet, vi åkte pulka till dagis och så är det ju fredag.

Heliga makaroni så det ska bli bra nu.

    
27.01.2012 kl. 09:44

till skogs!Det här är Robert. Han kan skog.

Vad som är billigare än att skeppa lassvis med japaner in i den finska skogen, är att göra en webbsida om det. Må så vara att det handlar om bränding och information om skogsavverkning men här finns så mycket mer. Väl gjort är det också. Nån kan störa sig på Roberts accent, en annan kan bli lite tänd (jag) men vi ska definitivt surfa igenom den här med barnen.

Jag fattar ju att inget går upp mot den verkliga skogen men här  finns mycket upptäckarglädje, speciellt nu då det mesta vilar under snön.

Forest Life (börja med att välja språk)


   
26.01.2012 kl. 22:50

sparlåga härHåglösheten och munherpesen besitter kroppen ännu, den muntra blicken kommer hem nästa vecka.

Hej bloggen! Idag har jag varit en duktig skolelev. Jag somnade bara en gång. Och här hemma var vi ännu duktigare och tämde lådor så det bara sprätte om det, bara 16 kvar nu. Det bästa är att kaoset har nått kulmen och börjat gå mot det bättre. Det känns som om vi bestigit Mt Everest och nu kan åka peffis ner igen. Sen ska jag sova resten av året. Nånej. Men iallafall ska jag bli lite mer glad, kreativ och galen, ingen orkar läsa snarkbloggar.


    
25.01.2012 kl. 22:02

snarkoleptikern

Nu då jag erkänt att jag sov i högen med smutstvätt så kan jag lika bra medge; jag brukar sova i dansskolans omklädningsrum också. 6-åringens dans tar en timme, jag springer en snabb runda i matbutiken och sen sätter jag mej längst bak i omklädningsrummet. Där finns ett gäng damer som klär om sej för sin danslektion och de tjattrar så hemtrevligt och glatt att jag somnar på två röda. De måtte undra vem jag är och vad jag gör där.


   
24.01.2012 kl. 22:53