Rööperin kirjasto

Nu är jag ingen stor nätshoppare. Jag är mer den som kollar utbud + pris och sen åker till rätt butik för att göra affärer. Måste liksom få peta på varan innan jag slår till. Men nu bongade jag den mest fantastiska packningslista hos Evis och den var inte så svår att lokalisera på da internäts (den fanns här).

Problemet var mer att jag inte kunde sluta klicka. Fynden jag gjorde!Förutom packningslistan så hittade jag ett roadtrip Bingo för vår kommande resa (den resan innebär 17 h i bil) och ett eget biblioteksset.Settet innehåller korthållare att limma in i boken, små kort att sätta in i fickan, stämpel, stämpeldyna och penna. Det är egentligen menat för att användas påriktigt om man lånar ut sina böcker till bekanta, men sånt sysslar vi så sällan med. Här ska lekas bibliotek JUH. Bästaste bästasta leken. Inte vill man stämpla en gång i månaden heller.

Så håret i knut, glasögonen på näsan och leken kan börja.


    
13.03.2012 kl. 15:38

deep forest green
Klicka på bilden för att komma till musiken, den här gick inte att embedda på ratata.

Det här spelar på repeat idag. Så bra att jag sitter och sträcker på tårna i takt. Passar perfekt till måndag, smutsiga fönster och vårsol.   
12.03.2012 kl. 11:08

FYI

Vår 5-åring har gjort namnbyte och heter numer Darth Maul. Alla med?   
12.03.2012 kl. 08:59

oplanerat är bäst

Idag skulle vi skida och gå på brunch. Men pga vädret blev skidspåret simhallen och pga lycka och kärlek så visade sej brunchen vara en bröllopsfest. Inget öga var torrt då det gick upp för var och en vad vi fick fira.

På vägen hem från den spontanaste och mest känslofyllda fest på länge fick Papi århundradets idé. Den vackra solnedgången skulle inte gå oss förbi, nu skulle kidsen få se den från första raden. Så vi gled in på Torni och åkte upp med hissen.Vad är bättre än att åka upp i Tornis bar vid den vackraste av solnedgångar. Iklädda söndagsstass och allt. Kändes som om vi var utomlands.Har jag berättat att jag älskar den här staden. Vår stad.Ljuset var magnifikt.Sen bjöd Papi alla flickor på drinkar.Det sörplades och fnissades.Jag vet fö inte vad jag ska göra åt mitt hår. Jag klippte det för en vecka sen och nu är det i ögonen igen. Man kunde tro att jag snortar substral. Måste lära mej att klippa det själv.Än en gång fick jag en overklighetskänsla. Det här var inte en oplanerad söndagkväll i Finland. Fast det var!Vi var lite kära också. Kallade varann för älskling och sånt.Sen traskade vi hem på lätta steg. Och jag fasade över min klädsel. Fanns ingen excuse för det här spektaklet. Jag som oftast klär mej i svart har gått och fått vår i sinnet. Eller blivit färgblind.     
11.03.2012 kl. 23:08

pling pling pling ding dong

Det kändes mäktig att köra en nattlig Mechelingata från början till slut och uppleva att trafikljusen stängdes av i samma sekund som jag passerade, ett efter ett. Som att plocka poäng i Super Mario. Pling pling pling.

Lika konstig som mäktigt var det att finna sin 5-åring sovandes med ett snöre om sin stortå. Hon har knutit det själv och syftet är att hon vill bli väckt imorgon genom att nån drar i snöret. Ding dong.


    
11.03.2012 kl. 01:55

det var så lite så

Om nån undrar varför Ferrarigodisarna plötsligt är så färska och goda i Robertsgatans Makuuni, så beror det på att åtgången triplats sen slutet av januari. Det kan ni tacka mej för.


  
10.03.2012 kl. 13:42

vridet

Vi bokstavligen tömde det stora varuhusets leksaksavdelning i morse. Med presentkort som flickorna fått och som de själva fick bestämma över. Tanken är verkligen bra, men summan var så hisnande för en 5- och en 6-åring att jag nu står och skrapar mej i huvudet över allt de kunde köpa. Det känns inte så bra.Och kanske det bevisas genom att detta var det finaste flickorna hade att visa mej på hela färden. Inte Star Wars svärdet, den stora mjukisvalen eller de femtioelva andra leksakerna. En finfin detalj på varuhuset. Har ni sett den? Så nästa gång önskas definitivt en upplevelse framom en summa.Nu drar vi till Kervo med en låda full med bakelser. De kan ses som en upplevelse. Ses senare!


    
10.03.2012 kl. 13:38

bileet!


Grym meininki här i fredagsmyset. Mina fellow-mysare är tystlåtna och tråkiga. Hur jag ska skeppa dom över i sina sängar är ett stort frågetecken, dom är inga små klimpar längre.


   
09.03.2012 kl. 21:29

Kuler löser alla problem

Dagens nördetta på listan är klädkrisen som fann svaret på Kuler. Välj en snygg färgkombo (färdig eller så gör du en egen), gärna lite udda från vad du är van med. Klä dej enligt den. Färdig.

Dagens färkombo blev fire water:Och resultatet:Min orange var mer brun + bruna stövletter.


   
09.03.2012 kl. 14:49

i skuggan av en orkidéLömsk blomma. bildkälla

Träffade just en god vän över lunch och dagens hetaste ämne var orkidékillen. Han bor tvärs över gatan från henne och han brukar stå i sitt fönster och röka. Oftast näck. Han ser ut att ha en riktigt skaplig kropp men problemet är hans orkidé i fönstret. Den står på det strategiska stället. Eller han står i fönstret så att orkidén gömmer vikitga delar. Inte för att min vän (eller jag) finner det så avgörande att se hela härligheten, utan mer undrar vi över hur medvetet han placerat sin blomma, eller sej själv. Kommer vi nånsin att få veta? Eller kommer han nån dag att stå 10 cm mer till vänster? The suspense is killing me.    
09.03.2012 kl. 14:25

brakatorsdag

Vi har haft långväga besök ända från Köpenhamn. Och det är nu bekräftat; brakamiddag på en torsdag är det bästa sättet att inleda veckoslutet en dag för tidigt. Nu finns bara en liten ynka arbetsdag i kläm innan det riktiga veckoslutet. Alas, veckoslutet känns extra långt. Ännu bättre torsdag om man korkar champagnen och flamberar bananer. We did.Astrid är ännu också den gladaste och mest avslappnade minimänniska jag känner. Jag tror bestämt hon har det av sina föräldrar.


   
08.03.2012 kl. 22:21

tänk själv

Den här kampanjen som sprider sig som en löpeld. Den med en blödig film och stark typografi. Filmen träffar mej i hjärtat, visst gör den. Pappan och killen. Rädda barnen i Afrika. Men sen då? Först skämdes jag över min misstänksamhet. Men sen läste jag lite mer och googlade ännu mer. Prova fast själva. Det är bra att känna till hemskheterna, det nekar jag inte. Men man måste veta mer än filmen berättar.

   
08.03.2012 kl. 09:06

07:10 på morgonenSkåda ljuset trots den tidiga timmen. Och skåda de mest avslappnade och rofyllda som finns, sovande barnhänder. Hon må vara en tuff 6-åring uppe på sitt loft. Men hennes händer är precis lika mjuka som dagen då hon föddes.     
08.03.2012 kl. 08:47

busstut och cityskrid

Hade tänkt skriva ett hat-inlägg om den här stadens trafik och hur parkeringsdjungeln är så mycket råare bara 700 meter norrut från gamla hemmet. Men jag lär mej, får skinn på näsan och så kan inte alla busschaufförer ha en bra dag varje dag och snällt vänta ut en fickparkerande kvinna utan att tuta.

Å andra sidan kan man få hem ett lass med sushi i ett nafs och bara kidsen sköjlt ner sina kvällsmackor med kakao och somnat så ska vi njuta med papi.


Äkta cityskrid-posé.

I verkligheten är stan vårt paradis. Synd bara att de som jobbar på skridskobanekontoret redan gett upp för den här vintern. Smedsplanen börjar ha sandkratrar redan trots att vädret, och i synnerhet kvällarna, är perfekta för lite cityskridning.


   
07.03.2012 kl. 19:32

njet papper

Nån annan som inte kommer in på papper-bloggar? Läser på deras startsida att bloggarna är stängda i bla Ryssland – men kanske gränsen är luddig?


EDIT: nu fungerar det igen. Konstigt..

  
   
07.03.2012 kl. 12:13