Buu-klubben, 00024 Yle

(EDIT: min gif fungerar bara om man klickar på bilden, Say what??)MYCKET viktiga saker på gång, post till Buu-klubben. Nu kommer hon att sitta med näsan i dumburken en lång tid framåt och bara vänta om hennes kära stämplar kommer med. Vill inte ens tänka på om de inte gör det. Funderar faktiskt på att skicka in 5 till för att höja chanserna.

Och tanken slog mej. Hon kan postadressen till Buu-klubben utantill, men inte sin egen hemadress. Haha. Jag kan ännu också adressen till Pikku Kakkonen. Den kommer jag att tralla som dement gammal mommo på min dödsbädd.


   
29.02.2012 kl. 12:09

om att ta igen med råge

Vi har jobbat som fånar med Papi. I kombination med sjukstuga är det inte så lyckat, humöret har varit lågt och underhållet fattigt. Så ikväll var det dags att kompensera.Jag har lekt som aldrig förr. Galloperat runt med hästar, spelat Uno, pusslat och verkligen försökt mej på Pet Shop. Jag leker aldrig med Pet Shop, kan inte ens med turbofantasi komma på nåt kul annat än att de har föräter sej på sina godsaker och börjar prutta. Men nu gjorde jag just så. Men stallet som syns på bilden. Det kan jag leka hur mycket som helst. Måste bara komma ihåg att svälja alla besserwisserkommentarer som "det heter faktiskt cavaletti" eller "ont i magen hos hästar heter kolik och inte masupipi". Men annars, jag kunde ordna stora ridtävlingar, bygga upp små bord med buffet och ropa ut knasiga hästnamn. Hela kvällen lång.

Sen stekte Papi hamburgare åt oss och vi glufsade som tysta och hungriga vargar. Och sini, vi belönades genast efteråt med två flickor som duschade, pyjamasade och tandborstade sej själva! Simsalabim.Som grädde på moset läste jag världens längsta natisaga om Petter och Lotta på äventyr (lärdomen var att kunna skilja på höger och vänster.. ajaj, jag som  ibland ännu också missar) och sen stängde de sina små blå på sekunden.

Balansen, snällheten och glädjen är återställd.   
28.02.2012 kl. 23:11

äkta kärlek

Papi
– jag har ju sagt att du inte ska hänga disktrasan över kranen

Jag
– men älskling, jag lyssnar hellre på ditt gnat än luktar på sur disktrasa   
28.02.2012 kl. 16:45

Doulaboken som e-bokMitt i mitt mutter får jag ett positivt samtal, Doulaboken finns nu på nätet!

Bläddra här.   
28.02.2012 kl. 13:00

butter mutter

Jag är på så äckligt dåligt humör idag. Riktigt så det skjuter citroner ur mina öron. Och saker som därtill får mej att vilja gråta en smula är en 6-åring som nyss lärt sej läsa och som febrig ligger brevid en i sängen klockan 5 på morgonen och läser Kalle Anka. Minns ni hur man läser då man nyss lärt sej? Man ljudar alla bokstäver högt, varenda en. Sen armbågar man sin mor och frågar om man läst rätt.

Och så har man en nyfylld 5-åring som beter sej som en jaffaflaska som man skakat och sen öppnat. Hon skriker dessutom så att porslinet darrar i skåpen. Ovanpå allt skrik drar hon en sista dänga, hulkande och snyftande

– hur kan ni vara så dumma mot ert snälla barn???

Jag älskar dom till döds. Men just nu äter de upp mina nerver, en efter en.


    
28.02.2012 kl. 12:56

bad parent-dayKvällskollegans skift har nyss börjat. Dagskollegan drar timmerstockar på soffan och jag måste ännu jobba. Plötsligt utlystes denna dag till bad parent-day. Frilansandets rosa skimmer lyser över mej just nu.


   
27.02.2012 kl. 18:01

dagens kollegaVi jobbar med ett stort design-projekt. 6-åringen ropar ut order och konstiga iakttagelser om olika längd på morötter och kråkor som bor i kojor. Om man tjuvlyssnade, och inte visste att hon har hög feber, så kunde man nästan tro att vi är hemskt kreativa. Eller höga.    
27.02.2012 kl. 09:11

hänvisat till experten

5-åringen
– det här smakar bajs

jag
– har du smakat på bajs?

5-åringen
– nej. Men Astrid har berättat hur det smakar.

Astrid är 1 år och figurerar på den här bloggen. Hon lär ha smakat på bajs en gång. Men hur hon lyckats förklara smaken vidare till vår 5-åring är ett mysterium, ty hon är inte precis pratsam (eller var det inte då vi sågs senast i december).


    
26.02.2012 kl. 21:07

och det slog mej

... att vi bott i detta hem en måndad och 5 dagar och idag kom den riktigt riktiga hem-känslan. Den var nån diffus kombo av kalas, bak, glädje och roligt stök. Och nu är vi hemma. Så sabla skönt.Mr Bean hängde där med sin mustach på näsan och det var så rätt.Och kidsen drog en show utan dess like. 5-åringens nya mikrofon är en hit.

Jag ska kolla igenom våra kalasbilder imorgon och se om det finns nåt att lägga upp. Vill ju inte hänga ut nån annans barns på nätet. Men det var så sjuttons lyckat, det bästa hittills.

Hade ännu en massa tankar om bakning och recept i kombination med mitt kassa tålamod, hur enkla recept får kallas enkla och hur ointresserad man kan vara av matlagning. Men de får gro ännu. Jag ska dega på soffan nu. Imorgon väntar kalaset version tjocka släkten.     
25.02.2012 kl. 22:01

dagens jubilar

Hon blev fem idag. Pretty amazing. Hennes första krönika på denna blogg finns HÄR och lite bilder från 3-åringslivet finns HÄR.Så här fin var hon på sin fasters bröllop i september förra året. Skrutte har tagit bilden. Hon refereras numer till 5-åringen på denna blogg.


    
25.02.2012 kl. 21:48

jag har en annanTitta vem jag får kramas med! Han är aningen platt men hemskt rolig. Nu ska han ännu få accessoarer.


    
24.02.2012 kl. 22:47

helt paff

Nu skrev jag nyss paff i inlägget under. Heter det så eller är detta en finlandism? Ska det på riktigt riktigt vara papp? Eller kartong? Den här grafikern kan inte vokabulären på svenska, gammal yrkesskada.


   
24.02.2012 kl. 14:39

födelsedags-pirret4-åringen har födelsedag imorrn. Vi har verkligen jobbat på detta med att inte tala om det så mycket och inte lyfta förväntningarna allt för högt. Hon har en förmåga att bli riktigt odräglig inför spännande högtider, ja hela december var en pina att få pli på henne. Och här är det nog bara att se sej själv i spegeln, är man en kucku och förväntansfull typ som förälder så är det svårt att inte dra hurra-spring runt hemmet minst en gång per dag.

Nu tycker jag vi lyckats ganska bra, speciellt jag har lyckats sansa mej. Ännu igår tänkte jag förgås av hennes nycker och tvärtemot-ideal. Det tycks vara riktigt förmårrat svårt att fylla fem. Men den här dagen började helt perfekt, hon meddelade klart och tydligt att "idag har jag nog vaknat med rätt fot".

Extra bonus: den bästaste gu'morn Skrutte har lovat fixa en skattjakt åt henne på kalaset. Nu håller jag på att bli odräglig av spänning här.

Nu ska jag jobba nån timme och sen tänker jag snickra/pyssla/fixa ihop en MrBean gubbe av paff. Han vill också vara med.


    
24.02.2012 kl. 12:26

favoritföräldrarna

Vi har idag gjort oss skyldiga till att skicka med en bok till förskolan som bokstavligen handlar om hur barn blir till. Och vi glömde packa matsäck till den sedvanliga torsdagsutfärden på dagis.

Fem piskrapp?


    
23.02.2012 kl. 22:12

15 - telefånDen här är hedrad till mitt gamla uggle-skal som dog skaldöden strax innan jul.


februaribilder

   
23.02.2012 kl. 22:05