allt ska man höra innan öronen trillar av

18.03.2012 kl. 22:14


Ett stilleben som 6-åringen både byggde upp och själv fotograferade hos sin gammelfarmor. Bilden har inget med p-piller-sagan att göra.


Vi drog en sväng till landet för att hjälpa min far. Lördag morgon före avfärd laddade jag i all hast ner lite nya barnsånger och sagor från iTunes för att ha i bilen och efter Kejsarens nya kläder och Små grodorna kom plötsligt en saga vi aldrig hört förr. Den beskrev kvinnor med sensuella läppar, hett blod i ådrorna och en man som inte kunde hålla igen sin åtrå. Vid frasen "på den tiden fanns inte p-piller" tänkte vi köra i diket.

Albumet heter Barnens Bästa (hahaha) och härstammar från 1981.
   
Kommentarer (1)
Haha! Jag har en barnbok till låns av min kompis som fyndade den på bibban. Det är Janoschs (tigern och björnen, du vet?) bok 'Mamma, var kommer barnen ifrån?'. Den storyn lämnar en ganska mållös. Och nej, min flicka har INTE fått se i den.
Östermyran19.03.12 kl. 15:08
Oj! Men Janosch har alltid lite mer realiteter än man är van vid. Kulturskillnad? Annars gillar jag skarpt Janosch' böcker. Nu tjatas här att de vill höra sagan till slut och jag måste nu i smyg lyssna för att höra om det blev värre. Det blev kanske inte värre men nog så brutalt och skrämmande att jag nu raderat den. Sex, p-piller, aga, spöken, likkällare och dårhus känns inte okej.
19.03.12 15:25