(vår)städat surfande

15.03.2012 kl. 14:27
Lade till AdBlock till Firefox och simsalabim, all reklam är puts väck. Första känslan var lättnad, sen kändes det närapå innehållslöst och jag skämdes lite, men nu undrar jag hur jag tidigare orkat stirra på allt skräp. Och det bästa – gmailen har slutat föreslå en massa fjant som relaterar till innehållet i mina mail.

Som om mitt surfande blev mindre ytligt och mindre styrt över en natt.   
Kommentarer (3)
Jag har kört adblock på en av mina browsers nu i många år, jäkligt bra när man måste besöka sidor med fittiga ads eller rentav farliga sidor, annars nöjer jag mig med flashblock (inbyggt i opera) och som plugin i safari http://clicktoflash.com/
Tommix16.03.12 kl. 11:13
jag hade inte väntat mej nåt mindre, du är alltid fem steg ahead. Men safari ger mej spunk, vad är den bra till?
16.03.12 11:16
Aja baja! Hur tror du dedär för dej gratis sidorna kan vara just det - gratis för dej? Men håller med om att en del annonser är lite väl irriterande. Väntar på att mediebolagen, företagen etc. ska inse att de förstör sin egen image när de tillåter alltför mycket tingel-tangel -reklamer på sina sidor.
nina22.03.12 kl. 13:29
är min "ingen reklam, tack"-skylt på dörren också aja baja? EDIT: dessutom laddas ju reklamen trots att den inte syns (går att ändra under preferences) så den räknas ju. Alla nöjda.
22.03.12 15:47
Som medieförsäljare för Ratata.fi måste jag ju nog säga ifrån. Företagen annonserer ju inte för att det är kiva eller för att stöda sidorna utan för att gör business. Håller visserligen med om att förmycket av det goda inte är bra. Men utan annonsörer som gör lyckade kampanjer överlever inte sk gratisservice. Skriv gärna kommentarer på annonser@ratata.fi i ämnet.
Mats02.05.12 kl. 15:40
all heder åt ratata! Nu bloggar jag inte här längre, men om jag gör det nån dag igen så lovar jag att sluta använda dylika förkastliga tjänster. På heders.
03.05.12 09:06